Rabbits

Stacks Image 2
Ivan Bertels Verantwoordelijke Rabbits
Stacks Image 10
Annette Wyters RabbitsTeam
Stacks Image 16
Matthias Van Oevelen Rabbits Team
Stacks Image 22
Bram Van der Aa Rabbits Team
Beste Rabbits,
Vanaf het nieuwe zomerseizoen zal het Rabbits-team er als volgt uitzien :

Ivan Bertels, verantwoordelijke rabbits
Annette Wyters, rabbits team
Matthias Van Oevelen, rabbits team Bram Van der Aa, rabbits team Thierry Van Steenbergen, rabbits team

Wist je dat “Rabbits” een internationale benaming is die vrij algemeen gebruikt wordt voor beginnende golfers of golfers met een hoge handicap. In nagenoeg elke club bestaat voor deze leden een aangepast programma, zo ook in Brasschaat BOG&CC.
Ook dit jaar staat er een gemotiveerd team paraat om startende golfers te verwelkomen en voor te bereiden om het felbegeerde GVB (golfvaardigheidsbewijs) te behalen.

Golf is ontspannend. Je bent buiten in een mooie omgeving. Het is uitdagend voor lichaam, en vooral voor de geest. De golfsport kan door elke leeftijd beoefend worden. En niet onbelangrijk, het is een sociale sport met een heel gezellig clubleven.
Hoe begin je er aan?

Vooraleer je als Rabbit op onze 9 holes par 3 Junior Course aan wedstrijden kan deelnemen is het noodzakelijk over enkele basisvaardigheden te beschikken.
Hiervoor kan je terecht bij een van de 3 teaching pro’s die in onze club werken.
Onze baliemedewerkers geven u daar graag meer informatie over.

De volgende stap is de theoretische proef. Er zijn verscheidene handboeken hierover te koop in de golfshop. Als je de golfregels regelmatig leest, is de theoretische proef géén probleem.
Ben je hiervoor geslaagd dan kan je je lid maken van ”Brasschaat Junior Course” en van de Koninklijke Belgische Golf Federatie.
Van dan af, kan je inschrijven om aan de officiële wedstrijden deel te nemen.
Rabbits die hun handicap 18 hebben behaald en minstens 3 officiële rabbits wedstrijden hebben gespeeld, kunnen zich beginnen te focussen op het behalen van het GVB.

De wedstrijden praktisch: 

De officiële wedstrijden worden gedurende het zomerseizoen om de 2 weken georganiseerd op zaterdag of zondag. Hiervoor kan je je kan je inschrijven via I-golf. (Bij de balie helpen ze je daar graag verder mee)
Bij iedere wedstrijd wordt een thema in de spotlight gezet. Met als jaarthema “Hoe kunnen we slowplay vermijden”
Je wordt ingedeeld in een “flight” van 3 spelers. Je starttijd wordt je medegedeeld via e-mail; je kan hem ook raadplegen op I-golf.

Voor de wedstrijd meld je je aan bij de balie. Je krijgt dan je scorekaart.

Je bent zeker 10 minuten voor je starttijd aan de afslagplaats van hole 1.

Je speelt steeds 18 holes. (dus 2 keer de Junior Course)

De beginnende speler start met handicap 36. Bij elke wedstrijd kan je handicap zakken of stijgen.

Na elke wedstrijd volgt een prijsuitreiking.


De uitslagen en interessante info vind je op ons bord in de gang.
Het Rabbits team zal je tijdens deze wedstrijden met raad en daad bijstaan. Spelenderwijs zal je meer vertrouwd geraken met de golf- en etiquetteregels.

Je gaat zelfs een nieuwe woordenschat ontwikkelen met termen als : “out of bounds” ,  “provisonele bal”,  “par” , "birdie", “de vlag bewaken” , “pitchmarks” , "fore", enz…

Na iedere wedstrijd wordt er in het clubhuis gezellig nagepraat en duchtig gedebatteerd over de spelregels, geluk en talent...

De rabbits vormen elk seizoen een heel hechte groep met een gezonde doorstroming naar Reeks 3, want uiteindelijk wil iedereen zo spoedig mogelijk op de Main Course spelen om eventueel zijn/haar handicap zo snel mogelijk te verbeteren.

Het felbegeerde golfvaardigheidsbewijs (GVB):
Het behalen van je GVB gebeurt door middel van het afleggen van het “baanexamen”. Deze proef wordt afgelegd onder toezicht van een examinator en bestaat uit het spelen van 3 holes.
Het GVB examen wordt gespeeld op hole 1, 2 en 3 van de Main Course. De proef is succesvol afgelegd als de kandidaat minstens 4 stableford punten haalt op de drie gespeelde holes. Er moet minstens op twee holes gescoord worden. De examinator zal ook toekijken of de kandidaat de golfregels en etiquetteregels op de juiste wijze in de praktijk weet toe te passen.

Einde seizoenswedstrijd texas scramble

Je ziet: er zijn redenen genoeg om met de Rabbits te komen spelen.

Het team is er alvast klaar voor!
Anette, Matthias, Bram, Thierry & Ivan