MEN’S DAY 2021

MEN’S DAY 2021

Stacks Image 261575

Ludo Van Noten
Men’s Captain

Stacks Image 261581

Jean Paul Wouters
Men’s Out

Kalender 2021

Stacks Image 261604
Beste Heren,Wat hebben wij een moeilijk jaar 2020 achter de rug. Niet mogen starten in maart zodat wij tien competitiewedstrijden hebben gemist, het niet mogen doorgaan van bijna alle gesponsorde wedstrijden, geen normale prijsuitreikingen kunnen organiseren, wisselend drie- bal of vier-bal flights opstellen, geen jaarlijks afsluitdiner met de erkenning van onze beste spelers en dan het belangrijkste en het meest gemiste geen normale aprés golf in onze Country Club.

Maar niet getreurd! Jean Paul en ik, gaan er terug tegenaan in 2021 en willen, eerst en vooral, jullie een gezond, gelukkig en sportief jaar toewensen. Ook voor jullie geliefden wensen wij het allerbeste.

Omdat ons eindeseizoen etentje 2020 met de bekendmaking van de laureaten van de afgelopen competitie niet is kunnen doorgaan, ondanks dat wij dit event regelmatig van datum verzet hebben gedurende de winterperiode. Omdat The Country Club pas tegen 1 april mag open gaan volgens de richtlijnen van horeca Vlaanderen. Kunnen wij niet anders dan dit diner af te lasten en onze kampioenen op een andere manier bekend te maken en alsnog in de prijzen te zetten. Zo zal ik de uitslagen van de laatste periode, de ranking van de reeksen 2020, de Player of The Year 2020 en de resultaten van de Men’s Out 2020 apart op de website laten zetten en uithangen op ons informatiebord. De prijzen zullen door de captains en de balie vanaf de start van het seizoen 2021 ter beschikking gehouden worden voor alle dan gekende winnaars.

Wij starten met onze wedstrijden op 19 maart. Hopelijk kunnen wij de competitie van vijventwintig wedstrijden en enkele gesponsorde wedstrijden met spelformule wel afronden dit jaar. Wel te verstaan als de Covid-19 gezondheidsrichtlijnen het toelaten. De vijfentwintig traditionele single wedstrijden in Stableford zullen wederom bepalen wie er Player Of The Year 2021 zal worden in de Men’s Day. Ook enkele gesponsorde wedstrijden met verschillende spelformules worden georganiseerd. Uiteraard zijn de Men’s Out wedstrijden en de tweedaagse traditiegetrouw terug in het programma opgenomen.

MEN’S DAY: alle single wedstrijden worden over 18 holes Main Course gespeeld. Deze wedstrijden zullen volgens de R&A reglementering gespeeld worden. Afwijkende en/of bijkomende richtlijnen kunnen vanuit het Sportcomité van Brasschaat Open Golf Club als Local Rules opgelegd worden.

Er zullen drie categorieën weerhouden worden namelijk:

Cat 1: spelers met hcp van 0 tot 12.4
Cat 2: spelers met hcp tussen 12.5 en 22.4
Cat 3: spelers met hcp tussen 22.5 en 36

Per blok van vijf wedstrijden zal er de laatste speeldag een prijsuitreiking plaats vinden. Er moeten minstens drie wedstrijden gespeeld zijn om in aanmerking te komen voor de ranking. Om onze horecazaak The Country Club te ondersteunen wordt de aanwezigheid van alle deelnemers verwacht en zeker van alle eventuele prijswinnaars. Een brut prijs wordt voorzien en primeert op de net prijs.

Voor de Player Of The Year blijft elke speler het ganse seizoen in de categorie waarin hij zijn eerste wedstrijd begon. Voor het bepalen van de Player Of The Year moeten er minstens twaalf wedstrijden gespeeld worden. De slechtste resultaten kunnen met de volgende wedstrijden weggespeeld worden. De titel “Player Of The Year” gaat naar de speler met de hoogste score. Bij een mogelijke ex aequo gaat de titel naar de speler met de laagste handicap.

De brut score wordt bijgehouden zodat ook daar op basis van de twaalf wedstrijden een volgorde ontstaat waarbij een prijs te verdienen valt. De scores in de gespeelde spelformules en de Men’s Out wedstrijden tellen niet mee voor deze Player of The Year.
SPONSOREN: Wij danken volgende firma’s voor hun zo belangrijke ondersteuning: Avipko met Koen, Auximeca met Jan, Abisco met Gaeten, International Pump Systems met Gust, Van Roy Projects met Philippe en The Country Club met Walter.
Onze Proshop zorgt elke week voor nevenprijzen en de Hans Lemmens Golfstore in Kapellen regelt op het einde van het seizoen de fantastische hoofdprijzen.

De link naar hun bedrijf vindt u terug op onze website bij de wekelijkse uitslagen.
De formule wedstrijden worden gespeeld met een spelformule zoals Chapman, Texas Scramble 2/4 spelers en/of Chinese Scramble (de slechtste bal positie wordt aangeduid door uw flight genoten)

Twee reeksen zullen weerhouden worden. Reeks 1: samengeteld hcp. < 36 en Reeks 2: samengeteld hcp. > 36. De mogelijkheid tot inschrijven zal, via i-Golf, drie weken voor de wedstrijd kunnen doorgaan. Na elke wedstrijd wordt er een prijsuitreiking voorzien met prachtige prijzen.

MEN’ OUT: ook dit jaar zal Jean Paul met Men’s Out verschillende wedstrijden op andere banen organiseren. De data vind je terug in de kalender. In deze competitie zullen wij een Player Of The Year Men’s Out aanduiden. Deze wedstrijden worden in single Stableford gespeeld. De inschrijvingen gebeuren ook via de i-Golf login, van waaruit de startlijsten daarna zullen bekend gemaakt worden. Graag willen wij benadrukken dat het inschrijvingsgeld moet overgeschreven worden op de gekende Men’s rekening. Reden: het cash ontvangen geeft te veel moeilijkheden voor de wedstrijdleiding.

TWEEDAAGSE: daar vorig jaar de tweedaagse niet kon doorgaan wordt deze tweedaagse verzet en dit jaar georganiseerd. 26 en 27 mei vertoeven wij in Eindhoven Nederland. Wij spelen daar op De Gulbergen en Burg Golf Gendersteyn Veldhoven die allebei in de omgeving van het hotel en op enkele kilometers van elkaar liggen. De nodige informatie daarover wordt eerstdaags verspreidt. Geïnteresseerden kunnen op de website of bij Jean-Paul en Ludo terecht voor meer informatie.

ALGEMENE AANDACHTSPUNTEN:
- Wij starten vanaf vrijdag 19 maart 2021 met onze Men’s competitie.
- Alle heren die lid zijn van onze club en die in bezit zijn van een geldige federatiekaart.
- Leden met een handicap die hoger is dan 36 zullen aan handicap 36 moeten spelen.
- Junioren met een handicap tussen 0 en 18.4 mogen in vakantieperiodes inschrijven, als er open plaatsen beschikbaar zijn.
- In het jaar dat men 70 jaar wordt mag de speler de tweede ronde van de gele front tee
afslaan.
- Golf pro’s mogen deelnemen doch komen niet in aanmerking voor enige prijs of
klassement.
- Alle inschrijvingen gebeuren via de i-Golf login en worden veertien dagen voor de
wedstrijd geopend. Op de woensdag voor de wedstrijd eindigt het inschrijven om 12.00 uur. Daarna worden de startlijsten opgemaakt. De starttijden worden bekend gemaakt vanaf woensdag 18.00 uur. Wanneer je geen e-mail ontvangt, dien je zelf bij de receptie te informeren naar uw starttijd.
- De data waarop de prijsuitreikingen zullen plaatsvinden staan in bijgevoegde kalender.
- Het wedstrijdgeld zal dit jaar 6.00 euro bedragen. Hiervan wordt 1.00 euro
overgedragen aan de vzw.
- Alle wedstrijden van 1 april tot 31 oktober zijn Qualifying. Bij extreme terrein en/of
weersomstandigheden kan de wedstrijdleiding beslissen om de wedstrijd counting te maken.

- Als iemand zijn naam op een nevenprijs zet en niet aanwezig is op de prijsuitreiking wordt hij gesanctioneerd volgens de geldende richtlijnen van het bestuur.
- No show zullen ook doorgegeven worden aan de clubcaptain met eventuele sancties als gevolg.
- Er zal nadrukkelijk worden toegezien op traag spel. Een flight die 15 minuten na de voorgaande flight en te laat binnenkomt daarvan krijgt iedere speler een strafslag.
- Nevenprijzen worden in de handicap categorie gespeeld waarin men op dat ogenblik staat: vb. iemand slaagt een longest drive en mag zijn naam op het plaatje zetten van de categorie waar hij op dat moment in vertoeft. Zie categorieën bovenaan deze tekst.
- Uw hcp. wordt na een blok van vijf wedstrijden aangepast. Vb. u verbetert/verslechtert uw hcp. in een bepaald blok, zodat je naar een andere categorie gaat, je blijft voorlopig in die blok. De volgend blok van vijf wedstrijden start je in de aangepaste categorie. Voor de POY blijft uw hcp. heel het seizoen dezelfde.
- Respecteer de gezondheidsrichtlijnen die door de federatie en onze club uitgevaardigd worden.
Verder
met velen te mogen begroeten in onze verschillende competities en wedstrijden. Zo kunnen wij op vrijdag 15 oktober dit seizoen dan feestelijk afsluiten met het jaarlijks Men’s Diner, waarop prachtige prijzen zullen aangeboden worden.

Ludo Van Noten, Men’s Captain

Jean Paul Wouters, Men’s Out Captain

Sponsoren Men's 2021

Stacks Image 9
Stacks Image 261696_12
Stacks Image 18
Stacks Image 21
Stacks Image 24
Stacks Image 30